Sådan fjernes du en RKI registrering

Hur tackler du en RKI registrering?  Du læser nok Lån Penge Trotds RKI. dk fordi du er blevet optaget i Experians database over dårlige betalere, altså det vi i daglig tale kalder en RKI registrering.  Experian hed før i tiden Ribers Kredit Information og blev derfor altid omtalt som RKI og det navn kommer sikkert til at hænge ved mange år endnu, men nok om det, lige nu har du altså den tvivlsomme fornøjelse at være registreret der.

RKI registrering mange gange kan fjernes af dig selv

Vidste du at en RKI registrering mange gange kan fjernes af dig selv? Det er nemlig sådan at en RKI registrering skal overholde visse regler og mange gange er kreditor (den du skylder penge) ikke opmærksomme på disse regler.

Faktum er at du kun må registreres i RKI hvis der er en dom på beløbet, eller du har underskrevet et frivilligt forlig som du har misligeholdt! Hvis en af disse betingelser er opfyldt må du kun være registreret i 5 år fra den dato hvor dommen er afsagt, eller du har underskrevet dokumentet.

Du må også registreres i RKI hvis du har modtaget 2 rykkere hvor du ikke har givet nogen respons.. men i dette tilfælde er der altså ikke noget fundament (hvilket vil sige en dom eller et underskrevet forlig).

Der kan der derfor være to lette udveje for dig:

  1. Hvis din RKI registrering er sket uden fundament, men i stedet bare som følge af din inaktivitet overfor kreditors breve.
  2. Hvis der er et fundament for skylden, så er det ofte at 5 års grænsen ikke er sat efter domstidspunktet (eller underskrifttidspunktet) men i stedet efter registreringstidspunktet.

Her er løsningerne i for begge tilfælde:

Hvis din RKI registrering er sket som følge af 3. rykker og der derfor ikke er noget fundament, så behøver du ikke gøre andet end at rette henvendelse til Experian og bede om at få den slettet på grund af manglende fundament. Experian vil herefter rette henvendelse til kreditor og bede dem indsende fundamentet for skylden og når de ikke kan det slettes din rki registrering øjeblikkeligt. Du kan også rette henvendelse til din kreditor og gøre dem opmærksom på at du protesterer mod deres krav og så har de pligt til at slette dig jf. persondataloven som kontroleres af Datatilsynet.

Hvis der er en dom eller et forlig der ligger til grund for skylden, så har du krav på at få en kopi. Henvend dig til kreditor og bed om at få en kopi tilsendt. Kontroller derefter hvornår dommen er afsagt eller forliget er underskrevet… det er nemlig den dato der gælder!

På din RKI regsitrering står der en dato for hvornår registreringen slettes. Den dato skal være senest 5 år fra den dato dommen er afsagt eller forliget underskrevet… hvis den ikke er det har du krav på at få den rettet til den rigtige dato.

Der sker nemlig tit en klassisk fejl som mange ikke er opmærksomme på og det kan bedst illustreres ved følgende eksempel:

Du har misligholdt en aftale og som følge deraf er du blevet stævnet. Der er afsagt dom den 5. marts 2011 og bagefter har du så overholdt en afdragsaftale med kreditor. Den 15. marts 2013 kan du ikke længere klare afdragene og registrerer kreditor dig derfor i RKI, men nu bliver slettedatoen fejlagtigt sat til den 15. marts 2018, hvor den retteligt skulle være den 5. marts 2016.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.