Lån penge og kom ud af RKI
Lån penge til køb af eget hus, så tidligere kreditorer ikke kan gøre krav og kom evt. samtidig ud af RKI. Du får altid et gratis og uforpligtende tilbud på huslån.
Hvem kan låne penge?
Lån med RKI hos os, hvis du har fået afslag i banken eller kreditforeningen, fordi du er registreret i RKI. Du er ikke en dårlig betaler, fordi du står i RKI. Derfor giver vi dig nye lånemuligheder.
Hvordan?
Huslån og boligkøb er vigtige beslutninger, som kræver tillid og ikke to sager er ens. Derfor tager vi en indledende samtale i telefonen, hvor vi kort gennemgår dine lånemuligheder. Herefter laver vi en aftale om at gennemgå hele sagen hjemme i din stue, så vi kan lave det bedste boliglån trods RKI.
Gode tips om lån til bolig
Skal du låne til boligen? Synes du at markedet for lån er uoverskueligt og er det svært finde ud af, hvilket boliglån du skal vælge? Her får du 10 gode råd om lån til bolig, som sikrer dig en bedre navigation i den store lånejungle.
Der er over 100 forskellige huslån at vælge i mellem på det danske marked, når man søger efter lån til bolig. Faktisk er Danmark et af de lande, hvor udvalget af boliglån er størst, hvilket både kan ses som en fordel og en ulempe. Valget er dit og frit, men der kan være mange penge at spare ved at tage udgangspunkt i følgende 10 råd, skriver business.dk.
Tips om lån til bolig:
- Flexlån eller fastforrentet lån? Det er svært at spå om hvordan renten opfører sig, om den stiger eller falder. Det er derfor umuligt med sikkerhed at sige, om man skal tage flexlån, fordi renten er på vej ned, eller tage et fastrentelån, fordi renten er på vej op.
- Lån i fastforrentede obligationer? Optag ikke lån i obligationer med kurs under 95, da kursen ved rentefald vil stige, så din restgæld bliver alt for stor. Eksempelvis vil et lån på 1 mio. kr. optaget til kurs 90 koste over 1,1 mio. kr. ved en kursstigning til 100, hvis lånet skal tilbagebetales før tid.
- Afdragsfrie lån? I perioder med lav rente kan der afdrages på andre dyre lån ved at optage afdragsfrie lån andre steder end i boligen. Derved kan dyr gæld fjernes før billig realkreditgæld.
- Obligationer, der danner grundlag for afdragsfrie fastforrentede lån, er de mest kursfølsomme. Hvis renten stiger, vil de altså give den største gevinst.
- Alt har sin pris på de finansielle markeder. Vær kritisk omkring hvad der loves – lån til boligen kan ikke være både billigt og risikofrit.
- Restgælden falder med et fastrentelån, hvis renten falder. Vær opmærksom på at dette ikke gælder for variabelt forrentede lån.
- Gå efter de billigste lån med variabel rente – dvs. F1, F3 eller F5-lånene. De nye garant- og rentedyklån er dyrere.
- Sammenligning af låneydelser skal altid ske mellem lån af samme løbetid.
- Omlægning af lån? Påtænker du at omlægge dit lån til boligen, så skal restløbetiden på lånet være mindst 10 år og restgælden mindst 200.000 kr. Er dette ikke tilfældet, bliver omkostningerne ved låneomlægningen for store set i forhold til gevinsten.
- Valget er ikke nemt! Ligegyldigt hvilken låneform du vælger, når du står og skal låne til boligen, vil der være indbygget usikkerhed. Om du skal vælge det ene eller det andet lån, er et spørgsmål om mavefornemmelse. Dog har den korte rente historisk set været lavere end den lange rente, hvilket bør gøre flex- og rentetilpasningslån mest favorable. Til gengæld tilbyder de fastforrentede lån sikkerhed og konverteringsmuligheder ved rentestigning.