RKI Råd og vejledning

Her finder du hjælp til, hvad du kan gøre, når du er blevet registreret i RKI registret, eller hvis du skylder penge.

1. Prøv at bevar overblikket eller forsøg at få et overblik, før du gør noget – men gør noget. Det værste, du kan gøre, er bare at lade stå til – det løser ikke problemet.

2. Undgå at optage et nyt lån for at betale afdragene på gamle lån – det kan hurtigt forværre din situation med øget gæld.

3. Vær åben og ærlig om din situation. Selv om det kan være svært, så er det vigtigt, at du taler med en (eller flere) i familien eller blandt vennerne, som du har tillid til, da du har brug for deres støtte.

4. Få en oversigt fra RKI registret på, hvad du er registreret med, herunder hvem du skylder penge til osv.

5. Tal altid med den virksomhed eller person, som du skylder penge. Forklar situationen kort og roligt og prøv at komme frem til en aftale. Du kan måske få en afdragsordning og en aftale om, at du ikke bliver registreret i RKI registret.

6. Søg professionelle råd og vejledning. Det kan være hos offentlige instanser – f.eks. en sagsbehandler på dit lokale kommunekontor (vi har alle en sagsbehandler, også selvom vi ikke har brugt en før). Du kan også søge rådgivning i din bank.

7. Læs de typiske spørgsmål og svar omkring det at være registreret i RKI registret. Du er også altid velkommen til at kontakte vores ForbrugerService.